Vés al contingut
10 gener 2011

Dipsalut incentiva el consum de peix local

La presidenta de la Fundació Promediterrània i alcaldessa de Palamós, M. Teresa Ferrés i el president de Dipsalut, Josep Marigó, han signat el conveni de col·laboració que s’ha establert entre les dues entitats per tal d'impulsar l'Espai del Peix, el nou equipament cultural de Palamós que gestionarà el Museu de la Pesca (Fundació Promediterrània).

L'objectiu d'aquest acord és fomentar el consum del peix en la dieta de les persones, sobretot dels joves. L’Espai del Peix  és un projecte cultural, docent i social en el qual el visitant viurà l’experiència de tot el procés des de la captura del peix, la comercialització i manipulació, fins que arriba al plat,  amb la finalitat de fomentar una pesca, una cuina i un consum responsables.

El nou equipament està pensat en tres àmbits, totalment articulats i complementaris:

• Un Centre d’Interpretació del Port i la Pesca, que, a través d’un muntatge audiovisual i d’una exposició mostrarà al visitant el recorregut del peix, des de la seva captura fins arribar al plat.

• Una Aula Gastronòmica del Peix, entès com un espai pedagògic i de demostració que, a través de cursos i tallers presentarà la cuina tradicional dels pescadors, la cuina de bord, possibilitarà la identificació d’espècies i la seva valoració, així com la seva manipulació i conservació.

• Un Taller de Degustació del Peix, que permetrà viure l’experiència d’assaborir el peix, tot posant de relleu les espècies menys valorades comercialment, però valuoses des del punt de vista culinari.

Dipsalut dóna suport a aquest projecte en considerar que fomenta la dieta mediterrània i el consum de productes de proximitat.

Imatge: El President de Dipsalut, Josep Marigó,  i l' Alcaldesa de Palamós i Presidenta de la Fundació Promediterrània, M. Teresa Ferrés en l'acte de signatura del conveni de col·laboració celebrat el passat 30 de desembre de 2010.