Els alumnes gironins es converteixen en «caçadors» de mosquits tigre
Els alumnes de cinquè de primària de l’escola Josep Madrenys de Vilobí d’Onyar ja s’han convertit en “caçadors” de mosquits després de participar, dimarts passat, en una sessió del Projecte Educatiu del Mosquit Tigre que impulsen Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits. Durant prop de dues hores, els alumnes d’aquesta escola van aprendre a identificar les larves del mosquit tigre, el seu cicle de vida i tot el que havien de saber per evitar-ne la propagació.
Equipat amb pipetes per buscar les larves d’aquest insecte procedent del sud-est asiàtic i vídeos informatius, l’Ernest va començar la sessió informativa amb la següent pregunta: “On viuen els mosquits?”. Un cop els alumnes van descobrir que l’espècie coneguda científicament com a aedes albopictus pot viure a casa seva, van començar 90 minuts trepidants on els més petits van aprendre a identificar les larves del mosquit tigre, on podia viure i què podien fer per evitar que criés.
Els alumnes van escoltar amb atenció l’Ernest per no perdre’s cap detall del que els hi explicava. Un dels moments que va generar més expectació va arribar quan els hi va ensenyar les larves. Els alumnes van mirar encuriosits els pots transparents on podien veure de més a prop la morfologia d’aquest insecte que es caracteritza pel seu cos ratllat en blanc i negre Al final de la sessió, l’Ernest va encomanar una missió als alumnes: amb l’ajuda de les seves mestres i equipats amb un estoig d’entomòleg, cadascun d’ells hauria de realitzar mostreigs i recollir larves de mosquit que posteriorment s’enviarien a analitzar al laboratori.
La previsió
Els alumnes de l’escola Josep Madrenys de Vilobí d’Onyar no seran els únics “caçadors” de mosquits tigre que plantaran cara a aquest insecte els pròxims mesos. Es calcula que prop de 7.000 alumnes gironins participaran enguany en la setena edició del Projecte Educatiu del Mosquit Tigre.
Aquesta iniciativa educativa va néixer l’any 2009. Des d’aquella primera edició, s’ha implantat amb èxit arreu de les comarques gironines. Un cop finalitzi la setena edició, el projecte ja haurà ensenyat a evitar que el mosquit tigre criï a més de 45.000 alumnes i de retruc a les seves famílies.