«Dipsalut ja ha format 8.500 persones de les comarques gironines»
La Mar Redondo és geògrafa i experta en formació. Treballa a Dipsalut des del 2010 on s’ha dedicat a impulsar l’oferta formativa de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació. La Mar entén la formació com un recurs que potencia els coneixements de les persones i, per tant, el seu rendiment professional. Per això, està convençuda que tothom hauria d’apostar per la formació contínua.
Per què un organisme de salut pública ofereix formació?
Els municipis tenen competències assignades en salut pública, i dins les lleis de salut pública és obligatori realitzar unes accions formatives. Des de Dipsalut cobrim aquesta necessitat formativa i oferim cursos per tal de desenvolupar els coneixements, les habilitats i les actituds necessàries dels tècnics de les comarques de Girona que treballen en l’àmbit de la salut pública.
Quants cursos s’han ofert?
Dipsalut va començar a oferir cursos de formació el 2010. Des de llavors ja s’han organitzat 720 cursos on han participat 8.500 persones de la demarcació de Girona.
A qui van dirigits?
L’oferta formativa de Dipsalut es dirigeix especialment al personal municipal de la demarcació de Girona que té tasques relacionades amb la protecció i la promoció de la salut. Això no obstant, també els tenim oberts als professionals del sector privat.
Com és la proposta formativa?
Cada any oferim més de 30 cursos de formació vinculats als àmbits de la promoció de la salut i de la protecció de la salut. Per exemple oferim cursos on els alumnes aprenen a gestionar i controlar instal·lacions de baix i alt risc de transmissió de la legionel·losi o formacions on ensenyem tècniques de destraumatització per a integrants dels equips d’emergència. També oferim cursos per a l’ús dels desfibril·ladors. Des de Dipsalut, a més, intentem incorporar novetats a la nostra oferta de cursos perquè considerem que la formació és un valor afegit per a les empreses i per als treballadors.
Quin és el perfil de l’alumnat?
El 65% són homes i el 35%, dones. Majoritàriament, els alumnes vénen del sector públic (el 55%) mentre que el 38% procedeixen del sector privat, un 4% són estudiants i un 3%, aturats.
Per què és tan important la formació?
Crec fermament que la formació contínua és fonamental en l’actualitat perquè permet augmentar la productivitat i les capacitats dels treballadors. Els programes de formació professional constitueixen una de les inversions més rendibles.