Dipsalut col·labora amb SESLAP en l'organització del seu XVII Congrés que se celebra a Girona
El president de l'Organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona - Dipsalut, Josep Marigó, ha assistit avui a la inauguració del XVII Congrés de la Societat Espanyola de Salut Laboral a l'Administració Pública (SESLAP), que tindrà lloc aquests dies 1, 2 i 3 d'octubre, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. En la inauguració hi eren també presents Jordi Martinoy, delegat del Govern de la Generalitat a Girona; Anna Pagans, alcaldessa de Girona; Carlos Beltrán, president de SESLAP; Marta Huici, presidenta del Comitè Organitzador i M. Ángeles Lorente del Prisco, presidenta del Comitè Científic.
Sota el lema "Per una efectiva prevenció de riscos laborals a les administracions públiques" SESLAP pretén, una vegada més, aportar una major protecció i excel·lència professional a la tasca preventiva quotidiana a l'Administració pública. L'objectiu de SESLAP és que aquestes jornades científiques siguin no només un punt de trobada entre els professionals que treballen per a l'Administració, sinó que també totes les institucions (tant públiques com privades) implicades en aquest àmbit d'actuació, hi participin activament.
La Diputació de Girona col·labora en aquest XVII Congrés de SESLAP mitjançant el seu Organisme autònom de salut pública, Dipsalut, gràcies a un conveni de col·laboració econòmica que es va signar entre aquestes dues institucions. Dipsalut col·labora en el XVII Congrés de SESLAP perquè aquesta institució científica, gràcies a aquesta trobada, "situarà Girona en el centre d'intercanvi d'experiències en l'àmbit de la salut laboral a les administracions públiques, i en fomentarà la recerca i la innovació ".
Josep Marigó, president de Dipsalut, ha afirmat: "El fet que aquest Congrés es faci a Girona, facilita la possibilitat de que els tècnics municipals relacionats amb la salut laboral, puguin nodrir-se de totes aquestes experiències, ampliant els seus coneixements i la seva formació". Marigó també ha explicat que per a Dipsalut "és important participar activament en aquest tipus d'iniciatives i projectes que es realitzen a les comarques gironines", perquè d'aquesta manera, "es potencia la salut laboral a l'àmbit públic, un aspecte amb el qual Dipsalut està treballant de bon principi".
La col·laboració de Dipsalut s'ha concretat en una aportació econòmica global de 30.000 euros: 17.500 euros per atendre les despeses d'organització del XVII Congrés de la SESLAP; fins a 10.000 euros per a fer-se càrrec de part del cost de les inscripcions dels membres i tècnics de corporacions locals de la demarcació de Girona assistents al Congrés, i 2.500 euros per cobrir l'import del premi que es concedeix al guanyador de la comunicació més innovadora en matèria de salut pública en l'àmbit de l'Administració, en el marc del Congrés.
SESLAP, la Societat Espanyola de Salut Laboral a l'Administració pública, és una institució científica sense ànim de lucre d'àmbit estatal, de la qual formen part professionals relacionats amb la salut laboral i la prevenció de riscos laborals que estan al servei de les diferents administracions públiques. SESLAP organitza un congrés anual amb la finalitat d'intercanviar experiències en l'àmbit de la salut laboral a les administracions públiques, amb la intenció de millorar l'exercici professional. Anteriorment, el Congrés de SESLAP s'ha fet a ciutats com Pamplona (2007), Càceres (2004), Saragossa (2001), Bilbao (1999), la Corunya (1998), o Sant Sebastià (1997).
SESLAP també ha signat convenis de col·laboració per a l'organització d'aquest Congrés a la ciutat de Girona, amb l'Ajuntament de Girona i les conselleries de Governació i Administracions Públiques, Treball i Salut de la Generalitat de Catalunya.