Com hem de manipular els aliments?
Manipular de forma correcta els aliments és clau per garantir-ne la seguretat i higiene. Per això Dipsalut ha ofert avui un curs bàsic de formació per a manipuladors d’aliments del comerç al detall i la restauració dirigit per Anna Laguna, llicenciada en veterinària i que des del 2007 treballa a l’Agència de Salut Pública de Catalunya. En aquesta formació, els assistents han après a identificar els perills relacionats amb els aliments, així com les conductes i els hàbits en higiene personal que han de seguir per garantir-ne la seguretat. També han ampliat els seus coneixements sobre higiene, els perills associats als aliments i les toxiinfeccions alimentàries, entre d’altres. El curs, a més, ha ensenyat als assistents els prerequisits que han de complir les empreses relacionades amb l’alimentació, incloent-hi els aspectes relacionats amb la manipulació dels aliments.
Aquest curs estava orientat als treballadors del comerç al detall d’alimentació i la restauració que exerceixen la seva tasca en equipaments municipals de la demarcació de Girona. El curs forma part de l’oferta formativa que impulsa Dipsalut en l’àmbit de la promoció i la protecció de la salut.