Alumnes de 95 municipis gironins van participar al Projecte educatiu virtual del mosquit tigre
Enguany, el Projecte educatiu del mosquit tigre -que duen a terme Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i el Baix Ter- no es va poder desenvolupar de la manera habitual, per la pandèmia de la Covid-19. El tancament de les escoles va impossibilitar dur a terme les xerrades, tallers i treball de camp que es realitzava cada curs amb l'alumnat de 5è de primària dels centres educatius de la demarcació.
La iniciativa, però, es va dur a terme de manera no presencial. Es va fer arribar a les escoles una presentació audiovisual en la que es detallaven les característiques del mosquit, el seu cicle vital, els punts habituals de cria, la importància de controlar-ne la població i les maneres d'evitar que es reprodueixi. Al final de l'audiovisual, hi havia un qüestionari ideat per poder avaluar el grau de comprensió de la informació transmesa. Un total de 1.243 nenes i nens de 95 municipis diferents el van completar.
Des del Servei de Control de Mosquits es remarca el pes que el Projecte ha tingut i continua tenint en la conscienciació ciutadana, ja que els més petits aprenen què cal fer per evitar que el mosquit tigre criï a les nostres cases, balcons o jardins i ho transmeten a la resta de la família.
El Projecte educatiu es duu a terme des de l'any 2009. Forma part del Programa de vigilància i control del mosquit tigre, que inclou diferents mesures per disminuir la població d'aquest insecte als espais públics, com actuacions per eliminar punts de cria, tractaments antilarvaris o vigilància de les zones problemàtiques. Aquestes accions es continuen portant a terme, malgrat la situació actual per la Covid-19.