Reunió dels principals col·laboradors del programa d'aliments
En la sessió, s’ha fet un primer balanç de l’activitat dels centres de distribució d'aliments al llarg del 2016. També s’ha parlat d’introduir millores al programa d’aliments de cara a un futur proper. L’Organisme de Salut Pública està impulsant un procés de revisió del projecte dirigit a avançar encara més en la dignificació dels sistemes de lliurament.
Els CDA de Càritas faciliten menjar, en coordinació amb els serveis socials del territori, a persones i famílies que tenen dificultats econòmiques. Es treballa per afavorir la corresponsabilitat dels participants, la possibilitat de confeccionar la pròpia cistella i la realització de tallers de formació en temes de foment de l’autonomia de les persones.
Els aliments provenen de donacions particulars, donacions d’empreses i de la Fundació Banc dels Aliments. Càritas complementa aquestes donacions amb la compra dels productes bàsics necessaris, en la majoria de poblacions, amb el suport de l’administració local.
Dipsalut assumeix un 20,2% del finançament d’aquests centres. A més, fa aportacions en espècie d’aliments necessaris per a garantir una alimentació equilibrada i que no acostumen a arribar en quantitat suficient als centres. Des de l’Organisme també es promouen accions per proporcionar recursos, eines, a les persones per ajudar-les a sortir de la situació en la què es troben.
L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona col·labora en aquest i altres projectes d’acció social per tal de poder incidir en els condicionants socioeconòmics dels ciutadans de la demarcació. Aquests condicionants són un factor determinant de l’estat de salut de les persones.