La Fundació Jaume Casademont, amb la col·laboració de Dipsalut, beca 16 projectes
La Fundació Jaume Casademont ha premiat 16 projectes. Dins la categoria Beques Educar Menjant, es va premiar una idea gironina: "Olors, sabors, colors, textures i acompanyament en les dietes per a criatures i adults en tractament oncològic", de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer, de Blanes. Les Beques Actívica també van reconèixer una iniciativa de les comarques gironines: el Projecte Xarsalut, de l'Associació Giro-Dinàmics, de Porqueres.
Els guanyadors de les beques Jaume Casademont es van donar a conèixer divendres al vespre, en un acte celebrat al Teatre Municipal de Girona. Entre altres autoritats, l'esdeveniment va comptar amb la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau.
Enguany s'han lliurat un total de 16 beques repartides en quatre categories: 6 per a les Beques Educar Menjant, 2 per a les Actívica, 1 per a la d'Innovació en Cultura Popular i 7 per a les noves Beques Joves10. Hi han concorregut 159 projectes d’arreu de la geografia Catalana, Illes Balears, País Valencià i Andorra. Els premis consisteixen en una dotació econòmica per tal de poder tirar endavant les iniciatives guardonades.
L'objecte de les Beques Jaume Casademont és promoure i recolzar iniciatives interessants en l'àmbit de la salut (promoció d'hàbits saludables entre infants i joves), en el de la cultura popular catalana i en l'educació dels joves en la cultura de l'esforç.
Dipsalut col·labora econòmicament amb la Fundació Jaume Casademont per finançar les beques Educar Menjant i Actívica.
Imatge de El Punt Avui. Autor: Manel Lladó