Vés al contingut
4 juny 2013

Prou malbaratar aliments

Dipsalut se suma amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya a la campanya engegada per la Comissió Europea, contra el malbaratament alimentari com una forma de fomentar la sostenibilitat ambiental de la cadena alimentària en la publicació d’un tríptic i un pòster que recull deu consells que ajuden els ciutadans a aprofitar el menjar de manera segura, així com també el significat de les dates de consum preferent i de caducitat que apareixen en les etiquetes dels aliments envasats.

En un context de crisi econòmica com l’actual i en un escenari global on prop de mil milions de persones pateixen gana, el malbaratament alimentari suposa un impacte social i ètic de primera magnitud.

A Catalunya es llencen 262.471 tones d’aliments sòlids que es podrien haver aprofitat. Aquesta xifra equival a 34,9 kg de mitjana per habitant i any. Aquest malbaratament alimentari es produeix en el 58% de les llars catalanes, segons l’estudi Diagnosi del malbaratament alimentari a Catalunya, elaborat per l’Agència de Residus de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Que es pot fer a nivell de ciutadà? Es proposa un decàleg de bones practiques que ajudaran a estalviar i no malbaratar els aliment a les llars.

Per accedir al tríptic feu clic aquí