Informació científica per a la planificació de polítiques de salut
L’acte ha anat especialment dirigit a investigadors de la Universitat de Girona i d’institucions i entitats de la demarcació.
El MESGI50 indaga els factors que incideixen en l’envelliment dels ciutadans de les comarques gironines. Per això, des del 2013, fa un seguiment a més de 3.000 persones a partir de 50 anys de municipis de tipologies ben diferents. Realitzant-los entrevistes i proves físiques de manera periòdica, es va veient com envelleixen i què influeix en aquest procés. L’objectiu final és generar dades científiques per a la recerca i per a la planificació de polítiques de salut.
L’estudi està inclòs en una gran enquesta d’envelliment que es fa a nivell europeu (el projecte SHARE). Tota la informació generada pel MESGI50 es va indexant a la base de dades d’aquest projecte. Es tracta seguint estrictament la normativa de protecció de dades, de manera que sigui impossible identificar els participants a l’estudi.
El repositori de dades està disponible per a tots els investigadors acreditats, de qualsevol camp de coneixement, per tal de dur a terme les seves recerques.
La jornada de presentació del repositori de dades del MESGI50 a científics que poden fer-ne ús ha comptat amb l’investigador principal de l’estudi. Josep Garre ha remarcat que, entre moltes altres funcionalitats, la base de dades permet comparar els resultats obtinguts a Girona amb els d’altres territoris europeus.
L’estudi MESGI50 està desenvolupat per investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica i de l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona amb el suport de Dipsalut.