Vés al contingut
22 agost 2017

Estands informatius sobre com combatre el mosquit tigre

Limitar la proliferació del mosquit tigre als espais de propietat privada -com ara horts, jardins i terrasses- és bàsic ja que es calcula que el 80% dels llocs on pot reproduir-se són de particulars i, per tant, a les administracions els és molt difícil actuar-hi.

Des de la parada informativa instal·lada al mercat setmanal d'Olot, s'ha informat els veïns sobre les tècniques més efectives per evitar que el mosquit tigre criï a casa seva. És tan senzill com evitar que quedi aigua a testos, cendrers, galledes o altres recipients, sigui posant-los cap per avall o buidant-los regularment. També cal netejar perdiòdicament les canaleres, tapar hermèticament els bidons o altres dipòsits d'aigua  i eliminar objectes que podrien acumular-ne com, per exemple, pneumàtics vells.  Les acumulacions d’aigua, per petites que siguin, possibiliten la reproducció de l’insecte.

Per impedir que els bidons dels horts siguin un punt de cria del mosquit, l'Ajuntament d'Olot ha repartit gratuïtament mig miler de teles mosquiteres als hortolans. Així se'ls facilita que tapin hermèticament els dipòsits d'aigua. Aquesta és una de les moltes mesures que els ajuntaments gironins, Dipsalut i el Servei de Control de Mosquits (i SIGMA, en el cas de la Garrotxa) duen a terme per controlar la població de mosquit tigre. Altres accions són l'aplicació periòdica de productes naturals als embornals que acumulen aigua per tal d'evitar la cria de l'insecte o les xerrades i estands divulgatius per conscienciar la ciutadania.

Cal recordar que el mosquit tigre pot ser vector transmissor de malalties com ara el dengue o el chiquingunya.

Per obtenir més informació sobre com combatre aquest insecte, us recomanem que consulteu el web del mosquit tigre.