Vés al contingut
12 setembre 2024

Dipsalut participa a la reunió anual de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE)

Prop de 800 experts i expertes en epidemiologia de la península ibèrica i les seves illes es reuneixen al campus de la Universitat de Cadis del 10 al 13 de setembre, per compartir, debatre, reflexionar i créixer junts davant dels reptes a què s’enfronten com a especialistes en salut pública.


Sota el lema : “Reptes de l'epidemiologia davant dels nous paradigmes en salut”, la trobada ha de servir perquè professionals en l'àmbit de l'epidemiologia facin un repàs pels reptes a què ha de fer front aquesta disciplina, en un context global marcat per les desigualtats, el canvi climàtic, el concepte 'One Health' (una sola salut) i els imparables avenços tecnològics i la intel·ligència artificial.

Dipsalut participa en aquesta trobada anual de la SEE compartint les experiències apreses a la taula rodona “la promoció de la salut en la infància i l’adolescència”, i ho fa amb dos programes de l’àmbit de la Promoció de la Salut. D’una banda, el ja consolidat “Sigues tu”, el programa d’educació per a la salut que es va posar en marxa el 2014 i que actualment ja compta amb la participació de 62.500 alumnes. En la seva presentació la tècnica de Promoció de la Salut responsable del programa, Anna Loste Romero, explicarà els aprenentatges que s’han fet durant tots aquests anys en què el programa ha crescut fins a convertir-se en referència per als centres educatius de les comarques gironines.

I de l’altra, el Programa per a Famílies de Dipsalut, amb el qual s’han organitzat espais de reflexió i d’adquisició d’habilitats per a una criança positiva, així com d'orientació sobre temes com l’ús i abús de les pantalles, la convivència familiar i l’assetjament escolar. Aquest programa ha arribat a més de 1.700 famílies gironines i ha estat avaluat de manera continuada des dels seus inicis, el 2018, incorporant-hi les millores derivades de les avaluacions. La tècnica d’Acció Social i Benestar responsable del projecte, Elena Soler Pastor, explicarà com s’han dut a terme les avaluacions al llarg de la implementació del programa i quines conclusions han permès la seva millora constant.


Per a més informació sobre la XLII Reunió Anual de la Societat Espanyola d’Epidemiologia (SEE) podeu visitar la pàgina web de la SEE.

Galeria d'imatges

Compartir