Jornada tècnica sobre la gestió local de la vespa asiática
Ha comptat amb reconeguts experts, que han donat a conèixer, entre altres, l'experiència en la gestió de la vespa obtinguda a França i al País Basc.
La Jornada s'ha dut a terme aquest 8 de noviembre al Parc Científic i Tecnològic de Gironai ha estat especialment dirigida a personal municipal que ha de fer front a aquesta problemática.
En aquest enllaç, podeu consultar les presentacions realitzades pels ponents.
El programa de la jornada ha estat el següent:
9.15 - 9.30. Benvinguda i presentació
Lluís Costabella, diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona.
Sergi Mir, president del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA).
Sílvia Oliveras, gerent de Dipsalut.
Antecedents en la invasió i gestió de la vespa asiática
9.30 - 10.20. Visió general dels coneixements obtinguts a França sobre la vespa asiàtica i la seva invasió a Europa. Claire Villemant. Museu Nacional d'Història Natural de París.
10.20 - 11.00. Gestió de la vespa asiàtica a Àlaba. Iñigo Moreno. Servei de Patrimoni Natural de la Diputació Foral d’Àlaba.
11.00 - 11.30. Pausa
Seguretat i salut pública
11.30 - 12.10. Procediments per a l’eliminació de vespers de vespa asiàtica. Aritza Arrazuria i Gaizka Molinuevo. Orkatz SL.
12.10 - 12.40. Picades d’himenòpters: reaccions i tractaments. Laia Prat. Al·lergòloga. Institut d’Assistència Sanitària.
Seguiments i recerca per al control de la vespa asiàtica i adaptació
12.40 - 13.15. Seguiment de parament primaveral de reines de Vespa velutina al municipi de Celrà. Enric Fàbregas i Enric Bisbe. Associació Galanthus.
13.15 - 13.40. Ús d’arpes elèctriques en abellars. Núria Roura. Departament de Ciències Ambientals. Universitat de Girona.
13.40 - 14.15. Torn obert de paraules