El Fòrum Gastronòmic i Dipsalut uneixen esforços per promoure l’alimentació saludable
El Fòrum Gastronòmic d’enguany comptarà amb un nou eix temàtic: la salut i la seva estreta relació amb l’alimentació. Professionals de diversos àmbits reflexionaran sobre el binomi alimentació i salut amb l’objectiu de transmetre al sector de la gastronomia i a la població en general la importància d’elaborar els menús atenent, en primer lloc, als criteris nutricionals.
Entre aquests professionals hi haurà grans estrelles de la gastronomia com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Luca Montersino o Bernard Benbassat. S’han organitzat xerrades-taller en les què aportaran les seves propostes creatives en alimentació i salut, elaboraran dolços saludables, menús contra l’envelliment o parlaran de cuina macrobiòtica.
El nou apartat “Alimentació i salut” del Fòrum Gastronòmic 2011, també comptarà amb científics de renom mundial, nutricionistes, metges, sociòlegs, antropòlegs, pagesos i cuiners que exposaran les seves idees i obriran el debat entorn la necessitat col·lectiva d’entendre l’alimentació com un element clau en la salut. Alguns dels camps en què s’aprofundirà seran: la genètica alimentària, els hàbits alimentaris saludables, les tendències alimentaries actuals, els productes agroalimentaris, els menjadors escolars ecològics o els reptes de la modernitat en termes de salut alimentaria.
El Fòrum Gastronòmic 2011 se celebrarà del 20 al 23 de febrer a l’Auditori Palau de Congressos i al Palau de Fires de Girona.
Dipsalut col·labora amb el Fòrum Gastronòmic Girona impulsant aquest nou eix temàtic entorn de l’alimentació i la salut.
Imatge: taller al Fòrum Gastronòmic de l'edició 2010. Font: Fòrum Gastronòmic.