Vés al contingut
28 gener 2011

Dipsalut presentarà el model de desfibril·lador i de columna que implantarà a la demarcació

Aquest dimarts 1 de febrer, Dipsalut ha organitzat una reunió informativa pels alcaldes i alcaldesses dels municipis de la demaració per tal de donar-los tots els detalls del programa "Girona, territori cardioprotegit". En la jornada també s'hi presentarà el model de desfibril·lador i columna que s'implantaran a la província. Es tracta de l'aparell, la cabina i la columna d'MC Infortécnica, l'empresa adjudicatària del servei. 

L'aparell subministrat per MC és un desfibril·lador automàtic, és a dir, diagnostica l’aturada cardíaca i només s'acciona en cas de ser necessari i sense necessitat que la persona que l’utilitzi realitzi cap acció determinada per tal d’efectuar la descàrrega. Per la seva simplicitat, aquest tipus d’aparells permeten a persones inexpertes utilitzar-los amb èxit. A més, el desfibril·lador triat dóna instruccions sonores des que s’obre i permet col•locar els elèctrodes de manera intuïtiva. 

Dipsalut ha adjudicat aquest servei per un import màxim d’1.770.000 euros. El contracte inclou els desfibril·ladors, les cabines que protegiran els desfibril·ladors fixes, la instal·lació dels aparells, la gestió i el manteniment de la xarxa i el seguiment constant i telematitzat de l’estat de cada aparell. 

L’Organisme cedirà gratuïtament als municipis de la demarcació fins a 650 desfibril·ladors. Cada municipi podrà sol·licitar-ne, com a mínim, un. 

L’objectiu del programa “Girona, territori cardioprotegit” de Dipsalut és evitar morts sobtades. Segons els experts, cada any moren a Catalunya 3.500 persones per mort sobtada. L’evidència científica ens diu que, si la intervenció amb un desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90 %.

Amb aquesta iniciativa, la demarcació de Girona es convertirà en el territori cardioprotegit més gran d’Europa.

Imatge: desfibril·lador que s'implantarà arreu de la demaració.