Vés al contingut
11 abril 2016

Vallfogona del Ripollès practica l’art de riure-li a la vida

Riure-li a la vida. Aquest és el repte que comparteixen l’Elvira, la Maria, la Núria o la Susanna. Per aconseguir-ho, cada divendres a la tarda es vesteixen amb el seu millor somriure per assistir al taller “practica l’art de riure-li a la vida” que organitza l’ajuntament de Vallfogona del Ripollès amb el suport de Dipsalut. Com elles, prop d’una vintena de persones viatgen a un món de rialles, diversió, gratitud i relaxació guiades per l’Ana María Berbel Alonso que des de fa més d’una dècada es dedica a animar a la gent.

L’Ana María no és humorista, tampoc pallassa. La seva missió consisteix a usar el riure i d’altres exercicis com a teràpia per fer salut i aconseguir que les persones aprenguin a relaxar-se i animar-se. Gràcies a aquest taller, els assistents aprenen a tractar la felicitat com un múscul que necessita entrenament. Per exercitar la felicitat, l’Ana María usa diferents instruments amb els quals aconsegueix que els assistents perdin la por al ridícul i tastin els beneficis de les rialles. La primera pràctica consisteix a respirar de forma conscient per assolir un estat de relaxació. Un cop s’ha aconseguit aquest objectiu, comença la diversió.

Com si es tractés d’un estirament, l’Ana María convida els participants a riure. Les rialles que en un primer moment poden semblar una mica forçades acaben transformant-se en sonores i autèntiques riallades. A partir d’aquí, tota la sessió es converteix en un joc on els assistents aprenen a recuperar capacitats innates en la infància que sovint es desdibuixen amb el pas del temps. És el cas, per exemple, de l’espontaneïtat i la improvisació. Les abraçades també formen part del taller que ajuda els alumnes a relaxar-se i animar-se, dues accions necessàries per aprendre a valorar-se a un mateix.

Si només pogués donar un consell, l’Ana María té clar quin escolliria: “Gaudeix de la vida perquè això és el que et dóna salut”. Per aconseguir-ho, segons explica, és imprescindible aprendre a riure’s d’un mateix i cercar la felicitat en l’interior de cadascú. “No hem d’esperar que ens expliquin un acudit per riure o somriure. Hem de tenir clar que la felicitat no és un destí sinó una actitud que tenim davant la vida”, assegura. Al final del taller, tothom marxa a casa somrient, relaxat i convençut que el riure és una de les millors fórmules per adoptar una bona actitud davant la vida i gaudir de bona salut. 

El taller “practica l’art de riure-li a la vida” de Vallfogona del Ripollès és un dels projectes que compta amb la col·laboració de l’Organisme de Salut Pública de la Diputació a través del programa de Suport Econòmic per a la Realització d’Activitats de Promoció de la Salut inclòs en el seu Catàleg de Serveis.