Vés al contingut
24 març 2016

Dipsalut actualitza la Guia d’Associacions de Salut

La Guia d’Associacions de Salut es renova. Després de mesos de revisió, Dipsalut i la Càtedra de promoció de la salut acaben de publicar una nova versió en línia d’aquest directori on els usuaris trobaran informació sobre 124 associacions que ofereixen suport a les persones que pateixen alguna malaltia –física o psíquica- així com als seus familiars.

L’agorafòbia, l’autisme, la dislèxia, la ludopatia o les malalties mentals són alguns dels àmbits temàtics de les associacions que integren aquest directori que es pot consultar a http://ca.associacionsdesalut.cat/. Per facilitar la cerca, la Guia agrupa les entitats en 70 àmbits diferents on també es troben associacions que ofereixen suport a les persones que pateixen malalties poc comunes i que tenen més dificultats per trobar entitats que els hi ofereixin suport o informació.

La Guia inclou, per exemple, entitats especialitzades en l’atàxia, l’espina bífida, les malalties rares, la miastènia o la síndrome de X Fràgil. Un dels objectius del directori és difondre la feina que fan aquestes associacions de l’àmbit de la salut posant-les en contacte, facilitant així el treball en xarxa i apropant-les als ciutadans. Amb només un clic, els usuaris d’aquest directori trobaran tota la informació sobre les entitats que la integren com ara les seves dades de contacte o els serveis que ofereixen.

Les novetats

Sis anys després d’editar-se la primera versió de la Guia d’Associacions de Salut, el directori es renova per oferir un millor servei als seus usuaris. Com a principals novetats, el directori ha modificat el seu disseny i ha actualitzat les seves dades –incloent noves associacions i suprimint les entitats que ja no existeixen-. El directori s’ha dissenyat amb accent gironí, ja que en primer lloc s’identifiquen les associacions a les quals es poden dirigir els ciutadans de les comarques gironines que pateixin algun tipus de patologia. Si existeix una associació a la demarcació, s’ha indexat i, en cas contrari, s’ha buscat l’entitat de referència a Catalunya o a la resta de l’Estat, en cas de no existir tampoc a Catalunya.

El directori, que s’actualitza periòdicament, també vol convertir-se en una eina que ajudi als ajuntaments, consells comarcals i centres de salut a informar de forma adequada als seus usuaris sobre les entitats de l’àmbit de salut on poden dirigir-se.