Dipsalut dóna suport als ajuntaments gironins que realitzen activitats de promoció de la Salut
Dipsalut dóna suport a econòmic als municipis que fan un esforç en la promoció de la salut i la qualitat de vida dels seus ciutadans per tal que puguin dur a terme programes o accions previstos en aquest àmbit.
El termini de presentació de les sol·licituds del programa de suport econòmic per activitats de promoció de la salut (pm07) estarà obert fins el proper 19 de setembre.
L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona, entén la promoció de la salut com el conjunt d’accions destinades a donar eines a les persones per entendre, gestionar i donar sentit a la vida, enfortint les habilitats per a la vida i les capacitats dels individus per incrementar el control sobre la seva salut, tenint en compte els factors determinants que la influeixen (personals, ambientals, socials i econòmics).
Els ajuntaments com a administració pública de més proximitat al ciutadà tenen la capacitat de resposta més immediata i ajustada a les necessitats de les persones. No obstant això, els ajuntaments tenen limitats els seus recursos econòmics, i l’establiment de prioritats fa que alguns programes sempre quedin relegats a un segon terme.
El programa Pm07- de suport econòmic per a la realització d’activitats de promoció de la salut- va adreçat als ajuntaments de la demarcació de Girona que hagin realitzat o tinguin previst realitzar, en els seus respectius municipis, activitats de promoció de la salut entre l’1 d’octubre de 2012 i el 30 de setembre de 2013.
Dipsalut va posar en marxa aquest programa l’any 2009. Des d’aleshores, s’han rebut 291 sol·licituds, la majoria de les quals han estat acceptades i han obtingut suport econòmic en funció de la qualitat tècnica.
Entre els projectes finançats l’any 2012, gairebé la meitat corresponien a sessions d’activitat física i tallers d’estimulació cognitiva dirigits a la gent gran. Aproximadament un 20% s’adreçaven a persones joves i tenien com a objectiu enfortir les habilitats per a la vida i prevenir així conductes de risc. La resta tenien diferent temàtica com per exemple: alimentació equilibrada, activitat física moderada, lleure saludable...