Dipsalut prepara una estratègia per reduir els efectes de la crisi econòmica sobre la salut de les persones
Dipsalut està dissenyant una sèrie d’accions dirigides a disminuir els efectes negatius de la crisi econòmica sobre la salut dels ciutadans de les comarques gironines.
Fins el moment, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona ha treballat en aquesta línia amb les entitats no lucratives de la demarcació, proporcionant-los suport econòmic i tècnic. Un exemple n’és el conveni amb Càritas i el Banc dels Aliments, signat el passat mes d’octubre, per garantir l’abastiment dels centres de distribució de menjar de les comarques gironines.
Les conseqüències de la crisi, però, han fet que l’Organisme decideixi anar més enllà i vulgui impulsar directament accions que permetin reduir alguns dels efectes de la situació econòmica actual sobre la salut de moltes persones. Entre aquests efectes hi ha la malnutrició, la higiene deficient, l’augment de les patologies mentals, l’increment de la violència en l’àmbit de la familiar...Un dels col•lectius sobre el que s’actuarà de manera prioritària i més intensa són els infants. Per tal de garantir que no es violen els seus drets fonamentals (recollits en la Convenció Universal dels Drets de l’Infant), Dipsalut estudia implementar programes orientats a reforçar les capacitats de les famílies per afrontar la mala situació econòmica. Entre aquestes iniciatives hi hauria tallers de gestió familiar de la crisi dirigits a pares i mares. En les sessions, a banda de proporcionar aliments i altres productes bàsics, es donarien eines als progenitors per tal que poguessin atendre millor els fills i per ajudar-los a millorar la gestió emocional de la crisi, reduint-ne l’impacte sobre els infants.
L’Organisme ja ha iniciat una ronda de contactes amb diversos agents socials i altres administracions per estructurar aquesta pla d’actuació des del món local.
Per més informació:
Noemí Guillem, Difusió de Dipsalut.
nguillem@dipsalut.cat
972414720, 699012787
Vídeos
Sol·licita aquest video en alta definició
Aquest recurs no és disponible via web. Per poder descarregar-lo, contacteu amb Noemí Guillem (nguillem@dipsalut.cat) especificant les vostres dades.