Un projecte del "Benestar i Comunitat", guardonat
La tercera edició dels Premis Pla Català de l'Esport, celebrada aquest passat 17 de novembre, ha reconegut Barris 10. L'ha guardonat en la categoria Projectes Singulars, per ser un pla compartit, obert, social i inclusiu que persegueix la igualtat d'oportunitats i la promoció de l'esport. Barris 10 es desenvolupa a través d'activitats extraescolars esportives gratuïtes. Estan coordinades per un equip d'educadors i desenvolupades en diferents espais de Banyoles. S'aconsegueix que hi participen i s'hi relacionin infants i joves de tots els col·lectius. A banda de promoure l'activitat física i la cohesió social, s'hi proporciona eines perquè la mainada pugui desenvolupar-se i formar-se integralment, fomentant la igualtat d'oportunitats.
És una iniciativa del Consell Esportiu del Pla de l'Estany, en col·laboració amb els centres educatius, les entitats esportives, l'Ajuntament de Banyoles, l'àrea de Benestar Social del Consell Comarcal i Dipsalut. Barris 10 és un dels projectes que s'ha impulsat des de les taules de coordinació del "Benestar i Comunitat" i que es finança amb recursos d'aquest programa de l'Organisme de Salut Pública.
Precisament, des del Consell Esportiu del Pla de l'Estany, s'ha manifestat que "el reconeixement és gràcies a un gran treball en xarxa amb els centres educatius, les entitats esportives, les administracions i altres ens implicats, que s’han compromès a recolzar un projecte comú amb intenció educativa, inclusiva, formativa i social”.
En aquesta edició dels Premis, el Consell també ha rebut una menció per la dinamització del Pla Català d’Esport a l’Escola a la comarca del Pla de l’Estany.
Els Premis del Pla Català d'Esport a l'Escola (PCEE), que convoca el Consell Català de l'Esport i que organitza l'Agrupació d'Associacions Esportives Escolars de Catalunya són un reconeixement a aquelles entitats i persones que, tant a través de la seva acció directa com també gràcies a la seva influència o suport, treballen per transformar positivament la realitat social dels infants i adolescents catalans, mitjançant l'esport i/o l'activitat física en l'entorn escolar.