Notes de premsa

29/12/2015

78 persones troben feina durant el període 2014-2015 gràcies al programa Salut i Crisi impulsat per Dipsalut

 

Un total de 78 persones han aconseguit una ocupació remunerada entre l’1 de gener de 2014 i el 15 d’octubre de 2015 gràcies a la convocatòria del Salut i Crisi del 2014-2015 dotada amb 499.383 euros. D’altra banda, es calcula que gràcies a la convocatòria del 2015-2016 (amb una partida de 1,15 milions d’euros) es podrà ocupar a un total de 181 persones fins a final de l’any 2016.

Per alleujar l’impacte de la crisi econòmica sobre la salut de les persones, el 2013 va néixer el Salut i Crisi que dóna suport econòmic a les accions endegades per entitats socials, ajuntaments i consells comarcals destinades a atendre les necessitats bàsiques dels ciutadans de la demarcació: alimentació, habitatge... 


L’any 2014 i responent a les demandes del territori que demanaven nous instruments per fomentar els llocs de treball a les comarques de Girona per a les persones afectades per la crisi, el programa Salut i Crisi va crear la línia de l’ocupació remunerada on ja s’han destinat més d’1,6 milions d’euros (499.383 euros en la convocatòria 2014-15 i 1,15 milions en la convocatòria 2015-2016). L’increment que ha experimentat la línia d’ocupació remunerada respon a que un dels principals problemes de la salut pública és l’atur. Per això, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona destina recursos per intentar reduir la desocupació registrada a les comarques de Girona.

Un total de 78 persones han aconseguit una ocupació remunerada entre l’1 de gener de 2014 i el 15 d’octubre de 2015 gràcies a la convocatòria del Salut i Crisi del 2014-15 dotada amb 499.383 euros. D’altra banda, es calcula que gràcies a la convocatòria del 2015-16 (amb un partida de 1,15 milions d’euros) es podrà ocupar a un total de 181 persones fins a finals de l’any 2016.

El programa Salut i Crisi ha destinat de mitjana 6.400 euros a cadascun dels llocs de treball que s’han generat en la línia d’ocupació remunerada. Aquesta xifra econòmica inclou el salari del treballador, la formació, la inserció laboral... A partir de la convocatòria del 2015, s’ha garantit que, com a mínim, el 80% de l’import concedit es destini a costos salarials, i un màxim del 20% a la resta dels conceptes com ara la formació dels usuaris, el material fungible, l’acompanyament en els processos d’inserció laboral...


Durada dels contractes
Els contractes vinculats amb el Salut i Crisi tenen una durada d’entre tres i sis mesos -la majoria són de sis mesos-. Més de la meitat es formalitzen en empreses privades (55%) mentre que el 45% restant corresponen a l’administració pública. Pel que fa al sector d’activitat, el 30% dels llocs de treball vinculats amb el programa pertanyen al sector del comerç i la indústria agroalimentària mentre que un altre 20% a obres, serveis i manteniment de la comunitat. Activitats de jardineria, serveis socials, comerç, hostaleria o activitats administratives són altres dels sectors on han trobat feina les 78 persones que s’han beneficiat de la convocatòria del Salut i Crisi 2014-2015.

“Hem arribat a tots els sectors d’activitat. El Salut i Crisi té l’avantatge que s’hi sumen moltes entitats que ens ajuden a complir els nostres objectius. Cal tenir en compte que el 55% dels llocs de treball (vinculats amb el Salut i Crisi) venen d’empreses privades que tenen consciència social”, ha explicat el president de Dipsalut, Josep Maria Corominas.

El 82% de les persones ocupades gràcies a la convocatòria del Salut i Crisi 2014-2015 estaven a l’atur mentre que un 15% rebia la Renda Mínima d’Inserció. El 3% restant va aconseguir la seva primera feina gràcies a aquesta línia d’ocupació remunerada. D’altra banda, el 67% de les persones que han trobat feina eren homes. Pel que fa a l’edat, el 64% eren majors de 30 anys. Sis de cada deu persones ocupades, a més, tenien fills al seu càrrec.

La línia d’ocupació del Salut i Crisi es dirigeix a persones aturades de llarga durada, especialment aquelles afectades per l’impacte de la crisi econòmica. Es posa especial èmfasi en persones de més de 30 anys amb fills a càrrec i que la unitat de convivència no percebi ingressos o que aquests siguin inferiors al mínim interprofessional.

Les novetats del 2016

El 2016 començarà amb una novetat destacada: la incorporació de l’Àrea d’Acció Social de la Diputació de Girona com a funció pròpia de Dipsalut. Amb aquest canvi es busca atendre millor els ajuntaments i les entitats de les comarques de Girona en la seva tasca per garantir un major benestar, qualitat de vida i cohesió dels ciutadans.

“A partir del 2016, l’Acció Social i la Salut Pública estaran sota el paraigua de Dipsalut”, ha assegurat el vicepresident responsable de l'Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona, Albert Piñeira que ha destacat la importància d’establir sinèrgies per ser més eficaços.

“En les polítiques públiques d’Acció Social i Salut Pública hi haurà un únic canal d’entrada per a les entitats, un únic interlocutor, una única resposta que es vehicularà sempre cap al mateix sentit. Penso que serà positiu per a les entitats i que ens servirà per ser més eficients”, ha afegit Piñeira.

IMATGES: roda de premsa celebrada a Dipsalut on han intervingut, d'esquerra a dreta, Antoni Frau (diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona); Albert Piñeira (vicepresident responsable de l'Àrea de Cultura, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació de Girona) i el president de Dipsalut, Josep Maria Corominas

També s'adjunta una imatge d'arxiu d'una persona beneficiada per la línia d'ocupació del programa Salut i Crisi. 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització