Vés al contingut
10 juny 2015

Protocol de coordinació en l’àmbit de les emergències psicològiques de Girona

Entradilla

El migdia del 9 de juny, a la sala Carles Rahola de l’Edifici de la Generalitat a Girona, va tenir lloc la presentació del Protocol de coordinació en l’àmbit de les emergències psicològiques de Girona.

El gener de l’any 2012 es va crear un espai de coordinació entre els serveis psicològics d’emergència existents a la demarcació. La posada en marxa del protocol respon a l’increment del nombre d’activacions. 

L’objectiu d’aquest projecte és establir un model organitzatiu que permeti coordinar tots els dispositius d’atenció i suport psicològic de la demarcació de Girona per tal de garantir l’eficàcia i l’eficiència en les seves actuacions a l’hora d’atendre les víctimes de les situacions de crisi i oferir un servei amb la màxima qualitat i professionalitat possible als seus usuaris.

Els diferents equips d’intervenció (Sistema d’Emergències Mèdiques-SEM, Creu Roja i Dipsalut) s’activen a demanda dels activadors autoritzats del servei (alcaldes, Mossos d’Esquadra, Policies locals, vigilants municipals i protecció civil). En el moment de l’activació s’estableixen mecanismes de traspàs d’informació i coordinació entre tots els responsables dels equips d’intervenció, a fi d’evitar possibles duplicitats. El servei està disponible les 24 hores del dia.

Entre el 2012 i el 2015 aquest servei s’ha activat 57 vegades i s’ha atès a més de 400 víctimes directes i indirectes, va informar Josep M. Corominas vicepresident de Dipsalut.

Es tracta d’un protocol molt important perquè, així com afirmava el director del SEM, Jaume Heredia, “no es fa una intervenció psicològica puntual sinó que també es dóna continuitat assistencial”.

D’altra banda, Albert Ballesta, Delegat d’Interior de Girona, va puntualitzar que l’atenció immediata és molt important perquè la víctima no faci cap bloqueig.

Imatge: Jaume Heredia, Albert Ballesta i Josep M. Corominas