Notícies

 

Dinamitzacions dels Parcs i Xarxes del Ripollès

Dinamització del Parc Urbà de Salut de Sant Joan de les Abadesses

04/11/2016

Dinamitzacions dels Parcs i Xarxes del Ripollès

Setmanalment, s’organitzen sessions d’exercici en grup als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d’Itineraris Saludables que hi ha implantats als municipis de la comarca.

Aquestes trobades estan dirigides per monitors especialitzats. Tenen l’objectiu de promoure l’activitat física habitual i moderada. Alhora, busquen enfortir les capacitats individuals de les persones per incrementar el control sobre la seva salut.


Tot i que estan especialment pensades per a gent gran, hi pot participar qualsevol persona. Els monitors s’encarreguen de guiar cadascú per tal que realitzi els exercicis adequats per la seva edat, característiques i condició física.


L’activitat és totalment gratuïta. Tampoc cal inscriure-s’hi prèviament. Per participar-hi, només cal presentar-se al punt de trobada (el Parc Urbà de Salut) el dia i hora indicats. Es recomana portar roba i calçat còmode i aigua per anar-se hidratant. També és convenient informar el dinamitzador de qualsevol molèstia, dolor o problema de salut que es pateixi.


- A Camprodon, les dinamitzacions es duen a terme cada dimecres a les 9 h.


- A Sant Joan de les Abadesses, cada dimarts a les 11 h.


- A Ogassa, s’organitzen sessions d’exercici en grup al Parc Urbà de Salut tots els dimarts a les 16 h.


- Sant Pau de Segúries compta amb dinamització del Parc i de la Xarxa d’Itineraris cada dimarts a les 9 h.


- Planoles té dinamització del Parc tots els dijous a les 10 h.


- Ribes de Freser té sessió també cada dijous, a les 11,30 h.


- Gombrèn, tots els divendres. De 9 h a 10 h.

 

- Campdevànol. Parc del Roser, de 10,15 h a 11, 15 h. Parc de l'Estació, d'11,20 h a 12,20 h.


Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells situats a poca distància uns dels altres, dissenyats per a realitzar exercici físic, i amb els quals es treballen de manera homogènia i segura totes les parts del cos. Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins del nucli urbà com pels afores, orientats a promoure el saludable exercici de caminar a bon pas. Les dinamitzacions de les Xarxes d’Itineraris Saludables d’alguns territoris també inclouen sessions de marxa nòrdica.


Per obtenir més informació sobre les dinamitzacions de Parcs i Xarxes d’aquesta o una altra comarca,dirigiu-vos a aquest lloc web.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització