Notícies

 

Atenció psicològica arran de la mort d’un nadó a Olot

Un dels cursos de formació associats al programa de suport psicològic en situacions d'emergència

09/05/2016

Atenció psicològica arran de la mort d’un nadó a Olot

Dipsalut ha activat el programa de suport i atenció psicològica en situacions d’emergència. Ho ha fet amb l’objectiu d’atendre les persones directament afectades per la mort d’un nadó a Olot.

 

Els fets van succeir el 4 de maig. La mare del petit, nascut feina pocs dies, va dirigir-se als serveis socials del municipi amb el nadó ja inert. Els treballadors van alertar els serveis mèdics que van intentar reanimar-lo sense èxit. Sembla que el nadó hauria mort per causes naturals encara per determinar.

 

Psicòlegs especialitzats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van encarregar-se d'atendre, ja en el mateix lloc dels fets, la mare de l'infants i la resta de la família.

 

Els professionals de l'equip de Dipsalut han estat els responsables de facilitar suport psicològic a altres persones que van viure directament el tràgic succés.

 

El programa d'atenció psicològica en situacions d'emergència ofereix suport piscològic immediat i especialitzat a les víctimes d'esdeveniments traumàtics. Es pot activar des de qualsevol municipi de la demarcació en el mateix moment que sigui necessari. Per fer-ho, cal trucar al telèfon d'emergències que Dipsalu ha facilitat a les alcaldies, comandaments de policia i altres activadors qualificats. El telèfon és actiu les 24 hores i tots els dies de l'any.

 

Per més informació sobre el programa, cliqueu aquí.

 


Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització