Notícies

 

04/03/2016

Una aplicació ajuda les famílies a afrontar el dol gestacional i neonatal

Can Ninetes acull aquest dissabte la segona jornada de trencant el silenci amb la xerrada «El dol i els nens» i un taller de banderoles

«El dijous dia 10 de maig de 2012 el nostre fill Marçal neix per cesària i sense vida a l’Hospital d’Olot. A la tenta-vuitena setmana de gestació, a causa d’un despreniment de placenta, el nadó havia mort dins la panxa». Així comença una de les històries reals que recull l’aplicació «Dol Bressols». Es tracta d’una eina pionera creada per ajudar els pares i les mares que han perdut un fill abans que nasqués o poc després d’abraçar-lo per primera vegada. Xadol, amb el suport de Dipsalut, ha impulsat aquesta iniciativa que ofereix múltiples eines per ajudar les famílies que han patit una mort perinatal. Testimonis, consells per donar la mala notícia als més petits o rituals que poden ajudar les famílies a poder parlar del nadó que els ha deixat són alguns dels recursos que ofereix l’aplicació que vol ajudar a trencar el silenci que envolta les morts gestacionals i neonatals en la nostra societat.


Un silenci que coneix de molt a prop la Lourdes Garcia. Embarassada de bessones, va perdre l’Arlet als set mesos i mig de gestació. Escriure el conte “Records dolços d’un adéu” on explicava l’experiència de la seva família a partir dels ulls de la seva filla gran, va ajudar la Lourdes a afrontar el procés de dol. El conte de la Lourdes, publicat l’any passat per Dipsalut i que ara també es pot descarregar a través de l’aplicació «Dol Bressols», està ajudant moltes famílies a afrontar la pèrdua d’un fill.


La Lourdes Garcia serà una de les ponents que participarà aquest dissabte en les jornades sobre el dol gestacional i neonatal «Trencant el silenci» organitzades per Xadol i Umamanita. A partir de dos quarts d’onze del matí, el centre cívic de Santa Eugènia de Girona acollirà la xerrada «el dol i els nens». Els assistents, a més, podran visitar l’exposició Stillbirth, una mostra fotogràfica ideada per l’artista Norma Grau on les famílies reivindiquen la seva paternitat mostrant els objectes que els seus nadons no van arribar a estrenar i que es pot visitar fins dissabte a la tarda en aquest centre cívic.

La clau
Can Ninetes acull aquest dissabte la segona jornada de trencant el silenci amb la xerrada «El dol i els nens» i un taller de banderoles 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització