Notícies

 

Comencen els cursos de formació del primer semestre

Cartell informatiu del curs de gestió i control d'instal·lacions de baix i alt risc de transmissió de la legionel·losi

29/02/2016

Comencen els cursos de formació del primer semestre

El curs de gestió i control d’instal·lacions de baix i alt risc de transmissió de la legionel·losi dóna el tret de sortida al calendari formatiu de l’organisme

Com podem prevenir i controlar la legionel·losi en les instal·lacions que presenten un risc de transmissió d’aquest bacteri? Què diu la legislació vigent sobre aquesta matèria? Aquestes són algunes de les preguntes que es resoldran avui a l’aula de formació de Dipsalut que acull el curs de gestió i control d’instal·lacions de baix i alt risc de transmissió de la legionel·losi. Durant sis jornades, els alumnes que assisteixin a aquesta formació que comença avui aprendran els coneixements necessaris per tal de realitzar una prevenció efectiva dels riscos per a la salut derivats d’aquest bacteri. A més, obtindran les habilitats necessàries per efectuar operacions de manteniment higienicosanitari i de prevenció del risc de transmissió de la legionel·la.


El curs de gestió i control d’instal·lacions de baix i alt risc de transmissió de la legionel·losi és una de les propostes formatives que oferirà Dipsalut durant aquest primer semestre. En total, l’organisme ha programat prop d’una vintena de propostes formatives que aposten per la continuïtat dels cursos que fins el dia d’avui, han tingut una gran acceptació per part del món municipal. Novament, doncs, es posaran a disposició dels treballadors municipals vàries formacions en el camp de la protecció de la salut en relació amb la gestió de la legionel·losi, la salubritat de les piscines d’ús públic, la prevenció i el control dels riscos associats a l’aigua de consum humà i la seguretat alimentària.

Pel que fa a la promoció de la salut, d’una banda, s’oferiran matèries de primers auxilis psicològics en situacions de crisi i per a víctimes d’agressions sexuals, i també d’autoprotecció per a professionals de les emergències. De l’altra, en el marc del Programa de Parcs Urbans i les Xarxes d’Itineraris Saludables, es tornarà a proposar una formació adreçada als dinamitzadors que també podran inscriure’s a la segona edició del curs de marxa nòrdica, especialment dirigit a professionals que volen treballar en l’àmbit de les Xarxes d’Itineraris Saludables. També es tornaran a oferir cursos de formació per a l’ús dels desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

A més, per tal d’apropar la formació al territori, Dipsalut oferirà una edició del curs de primers auxilis psicològics en línia, i també ha programat dues propostes formatives per aprendre a controlar i gestionar la legionel·losi a Olot i a Figueres.

El període d’inscripcions ja ha començat i es tancarà dues setmanes abans d’iniciar el curs o fins a cobrir les places. Les inscripcions als cursos per als alumnes es realitzaran a través de la web de Dipsalut. Es recomana realitzar la inscripció com més aviat millor perquè el nombre màxim d’alumnes per a cada formació és limitat.

Més informació en aquest enllaç 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització