Notícies

 

Un expert de l’Organització Mundial de la Salut realitza un taller sobre les desigualtats socials de salut

El doctor Oscar Mujica parla amb Pau Batlle, cap de l'Àrea de Promoció de la Salut de Dipsalut

26/02/2016

Un expert de l’Organització Mundial de la Salut realitza un taller sobre les desigualtats socials de salut

Oscar Mujica mostra com es poden monitorar aquestes diferències a través de l’anàlisi de diversos paràmetres com ara la renda per càpita

«Jo sóc jo i la meva circumstància i si no la salvo a ella, no em salvo jo». Amb aquesta frase, escrita per José Ortega i Gasset en Meditaciones del Quijote, es presentava el taller: «Monitoratge de Desigualtats Social en Salut» liderat per l’expert de l’Organització Mundial de la Salut i l’Organització Panamericana de la Salut, Oscar Mujica que aquesta setmana ha visitat la ciutat de Girona.


A través d’aquest taller que s’ha celebrat a Dipsalut, Mujica ha ajudat als assistents a formar competències professionals analítiques essencials per a generar evidència sobre la presència, magnitud i impacte de les desigualtats socials en la salut poblacional. Una estratègia bàsica per a dissenyar i avaluar les polítiques de salut. Els alumnes han analitzat durant el taller diferents variables com ara les socioeconòmiques (renda per càpita, educació, ocupació, accés a l’aigua...), sanitàries i demogràfiques.

 

Mujica és metge i epidemiòleg. Treballa a l’Organització Panamericana de la Salut (OPS), que és l’Oficina Regional per Amèrica de l’OMS des d’on impulsa el Programa Especial sobre Desenvolupament Sostenible i Equitat en Salut (SDE). 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització