Notícies

 

Corominas: «Des de Dipsalut ens vàrem plantejar si salut era únicament l’absència de malaltia o si havíem de lluitar contra tots el condicionants de la salut. Fruit d’aquesta reflexió va néixer el Salut i Crisi»

El president de Dipsalut, Josep Maria Corominas

19/01/2016

Corominas: «Des de Dipsalut ens vàrem plantejar si salut era únicament l’absència de malaltia o si havíem de lluitar contra tots el condicionants de la salut. Fruit d’aquesta reflexió va néixer el Salut i Crisi»

Una de les línies del programa Salut i Crisi és l’ocupació remunerada on ja s’han destinat 1,6 milions d’euros

El president de Dipsalut, Josep Maria Corominas, va destacar ahir en una entrevista radiofònica que el programa Salut i Crisi va néixer després d’una llarga reflexió on es va constatar que la salut és molt més que l’absència de malaltia. “Va haver-hi un moment en què ens vàrem plantejar si salut era únicament i exclusivament l’absència de malaltia o si fer salut pública era lluitar contra tots aquells condicionants que marquen la salut. I aquí vàrem identificar que derivat de la crisi hi havia molts àmbits en què la gent perdia la salut”, va explicar Corominas en declaracions al programa La Tarda de La Xarxa on participa Fem Girona. Segons el president de Dipsalut, la crisi ha provocat que molta gent no pugui menjar bé o perdi la feina: «Tots aquests condicionants fan que la salut global de la població disminueixi i per això vàrem intentar aportar recursos per lluitar contra aquests factors».


L’ocupació remunerada és una de les línies de treball que inclou el programa Salut i Crisi. Dipsalut ja ha destinat més d’1,6 milions d’euros per fomentar l'ocupació entre les persones desocupades de les comarques de Girona. 78 persones han aconseguit trobar feina durant el període 2014-2015 gràcies a aquest programa mentre que es calcula que aquest ajudarà a trobar feina a 181 persones més en la convocatòria 2015-2016. Corominas, en declaracions a La Tarda, va valorar de forma positiva la implicació de les empreses privades en el Salut i Crisi que ofereix ocupació tant en l’àmbit de l’administració pública com en el sector privat: «Pot ser qualsevol feina. No volem que sigui només a les administracions. Potser això seria el més fàcil. Contractar a persones que es puguin dedicar a la neteja, al manteniment de jardins o a diverses activitats que els ajuntament tenen l'obligació de realitzar. Aquí, doncs, seria fàcil intentar incloure a unes quantes persones que estiguin a l'atur i tinguin unes determinades condicions socials que marquin que és imprescindible trobar-los feina. Això no obstant, hi ha moltes empreses que han demanat col·laborar amb nosaltres, han acceptat aquesta ajuda i han contractat a persones per fer feines dins la seva empresa».


Finalment Corominas va recordar que el Salut i Crisi es basa sobretot en quatre grans àmbits: l’alimentació, l’habitatge, el benestar emocional i l’ocupació.

 

Pots escoltar l'entrevista sencera visitant la pàgina web del programa La Tarda o clicant al document d'audio que s'adjunta a continuació. 

Informació addicional:

Audio

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització