Notícies

 

Creix la demanda dels programes que ofereix Dipsalut durant l’any 2015

Una alumna de l’escola de Sant Gregori treballa les habilitats per a la vida gràcies al programa “Sigues tu: eines i actius per a la salut”.

15/01/2016

Creix la demanda dels programes que ofereix Dipsalut durant l’any 2015

Cada cop més ajuntaments de la demarcació de Girona sol·liciten els serveis de l’organisme per desenvolupar les seves competències en salut pública i procurar una qualitat de vida millor als veïns i veïnes de la demarcació

 

Dipsalut ha ofert el 2015 més d’una vintena de programes per ajudar els municipis de les comarques de Girona a desenvolupar idòniament les seves competències en salut pública i procurar una qualitat de vida millor als veïns i veïnes de la demarcació. Durant l’últim any s’ha registrat un increment de les sol·licituds en la majoria dels programes que s’ofereixen. El 2015, per exemple, el Programa de Suport a la Gestió i Control de la Salubritat de les Instal·lacions d’Alt Risc per a la Transmissió de Legionel·losi s’ha implementat a 107 municipis -tres més que el 2014-. En total, s’han controlat 271 equipaments i s’ha detectat presència de legionel·la a menys del 10%. En totes aquestes instal·lacions s’han pres les mesures de control necessàries per eradicar la legionel·la.


Un altre dels programes que ha experimentat un increment de la demanda durant el 2015 ha estat el Programa de Suport Econòmic a les Actuacions per a la Lluita i Control Integrat de Plagues Urbanes. Durant l’últim any, 148 municipis de la demarcació de Girona han rebut suport econòmic per actuar contra les plagues, una xifra que representa un increment del 4,2 % respecte al 2014 i una alça del 25 % si es compara amb l’any 2011.

Més xifres
Pel que fa a l’àrea de Promoció de la Salut, durant el curs 2015-2016 el programa «Sigues tu: eines i actius per a la salut» ha arribat a 20.000 alumnes de primària i secundària de 156 centres educatius gironins. Aquesta xifra suposa un increment respecte al curs passat, en què hi van participar 11.949 escolars. L’objectiu d’aquest programa -que facilita l’aprenentatge de les deu habilitats bàsiques per a la vida i promou estils de vida saludables entre els nens i nenes de la demarcació- és arribar a la meitat de la població escolar al final d’aquesta legislatura.


Durant el 2015 també s’ha incrementat el nombre d’activacions del Programa de Suport i Atenció Psicològica en Situacions d’Emergència al Municipi superant la vintena. 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització