Notícies

 

Dipsalut avalua la qualitat higiènica i sanitària de les sorreres infantils

Un tècnic recull mostres en una sorrera infantil

14/01/2016

Dipsalut avalua la qualitat higiènica i sanitària de les sorreres infantils

L’organisme va analitzar 272 equipaments de 98 municipis gironins durant el 2015

 

Passen pocs minuts de les cinc de la tarda i un grup de nens i nenes aprofita els últims raigs de sol per jugar en la sorrera que hi ha en un parc infantil de la demarcació de Girona. Equipats amb pales, galledes i rasclets deixen volar la seva imaginació per convertir-se, durant una estona, en autèntics enginyers que dissenyen i construeixen castells de sorra i pastissos irreals. Mentrestant, un grup de pares observa com els seus fills creen art efímer amb les mans i ho fan amb la tranquil·litat de saber que la sorra és segura.

 

Avaluar la qualitat higiènica i sanitària d’aquests espais infantils de la demarcació de Girona és, precisament, un dels objectius de Dipsalut que durant el 2015 va examinar un total de 272 sorreres de 98 municipis gironins que havien demanat el Programa de Suport a la Gestió de la Salubritat de les sorreres Infantils. La majoria dels espais avaluats, un total de 192, es trobaven en escoles i llars d’infants; la resta eren sorreres urbanes ubicades en places i parcs infantils de la demarcació.


La majoria dels equipaments analitzats durant el 2015 estaven en perfecte estat. En les sorreres on es va detectar contaminació microbiològica, l’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona va recomanar canviar la sorra. El 90% dels equipaments que van seguir aquesta mesura correctora van aconseguir solucionar el problema.


El Programa de Suport a la Gestió de la Salubritat de les Sorreres Infantils de Dipsalut ofereix inspeccions sobre el terreny, presa de mostres i un pla de control analític amb el qual es comprova si la sorra té bacteris o paràsits. També inclou una avaluació de les condicions de seguretat de la zona per determinar si cal fer alguna correcció. L’avaluació de les sorreres infantils és un dels programes que ofereix Dipsalut als ajuntaments gironins perquè puguin desenvolupar eficientment les seves competències en salut pública. 


Més informació sobre el Programa de suport a la gestió de la salubritat de les sorreres infantils clicant aquí.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització