Notícies

 

Acord preliminar amb l\'Agència de Salut Pública per impulsar la salut en totes les polítiques

L'Agència de Salut Pública visita Dipsalut

23/12/2015

Acord preliminar amb l'Agència de Salut Pública per impulsar la salut en totes les polítiques

Aquesta estratègia s'alinea amb les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS)

 

Representants de l’Agència de Salut Pública de Catalunya han visitat aquesta setmana les instal·lacions de Dipsalut i han mantingut una reunió amb el president de l’Organisme, Josep Maria Corominas; el gerent, Jordi Brunet; el cap de l’àrea de protecció, Xavier del Acebo; i el cap de l’àrea de promoció, Pau Batlle.

 

El nou secretari de Salut Pública del Departament de Salut, Joan Puigdollers, ha explicat als representants de Dipsalut els eixos estratègics que s’ha marcat pels pròxims mesos. Un d’ells implica implementar el Pla Interdepartamental de Salut Pública –PINSAP- en el món local a través de les diputacions. Aquest pla defensa que la salut està influenciada per nombrosos determinants, molts dels quals estan fora del sistema sanitari. Aquesta visió que aposta per implementar la salut en totes les polítiques s’alinea amb l’estratègia de Dipsalut i les recomanacions de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per impulsar la salut des de tots els àmbits de l’acció de les administracions públiques i la societat.


Durant la reunió entre l’Agència de Salut Pública i Dipsalut es van valorar les diferents línies de col·laboració perquè la salut en totes les polítiques es consolidi. Cada dia està més estesa la importància que tenen per a la salut de les persones les accions que estan fora del sistema sanitari. La millora de les condicions de vida, de treball, d’habitatge o educació són claus per determinar el nivell de salut dels ciutadans i ciutadanes.

 

Per això, la promoció de la salut és un dels camins a seguir per assolir l’objectiu d’incrementar l’esperança de vida en bona salut de la població. Precisament aquest és un dels principals reptes de Dipsalut que en els últims anys ha impulsat diversos programes per aconseguir-ho. Un d’ells és el «Salut i Crisi» que està ajudant a disminuir els efectes negatius de l’actual situació econòmica sobre la salut de les persones garantint l’habitatge, els serveis bàsics i l’ocupació als afectats per la crisi.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització