Notícies

 

Caminades saludables per La Marató de TV3

Cartell de La Marató de TV3

10/12/2015

Caminades saludables per La Marató de TV3

La iniciativa solidària està dedicada enguany a la Diabetis i l’Obesitat

 

Un any més torna La Marató de TV3 i amb ella un calendari atapeït d’actes per donar-hi suport. Enguany aquesta iniciativa solidària està dedicada a la Diabetis i l’Obesitat.


Una de les propostes programades per aquest diumenge 13 de desembre serà la caminada saludable que es farà a Torroella de Montgrí a dos quarts d’una del migdia. El punt de sortida serà el Parc Urbà de Salut de l’Espai Ter on es proposarà als participants fer una caminada de prop de dues hores pels itineraris saludables de Torroella de Montgrí. Els assistents, a més, podran provar la marxa nòrdica amb una instructora. Aquesta proposta està organitzada per l’ajuntament de Torroella de Montgrí i el Consell Comarcal del Baix Empordà i compta amb el suport de Dipsalut.


Una altra de les activitats programades per La Marató de TV3 permetrà a tothom qui ho desitgi calcular el seu Índex de Massa Corporal (IMC) i obtenir les recomanacions més adients en cada cas. Si vols conèixer el teu IMC, pots acudir als següents punts on trobaràs una taula informativa.


La Bisbal d’Empordà, divendres 11 de desembre. Plaça de la Llibertat d’11 hores a 13:30 hores


Torroella de Montgrí, dissabte 12 de desembre
. Plaça de la Vila, de 10 a 13 hores


Palamós, dissabte 12 de desembre.
Avingunda Catalunya/Av. 11 de setembre, de 10 a 13 hores


Corçà, dissabte 12 de desembre
. Sala Municipal, de 10 a 13 hores


Palafrugell, diumenge 13 de desembre. Plaça Nova, de 10 a 13 hores


La Tallada, diumenge 13 de desembre. Local social l’Empordanet, d’11 a 13 hores


Verges, diumenge 13 de desembre. Plaça Major, de 10 a 13 hores.


En el marc de La Marató 2015, Dipsalut també ha col·laborat en un cicle de conferències sobre la diabetis i l’obesitat que es va celebrar el 2 i el 3 de desembre passat.


Es calcula que a la regió sanitària de Girona el nombre de persones amb diabetis se situa al voltant d’unes 105.000. D’altra banda, més d’un miler de persones es visiten cada any a l’Hospital Dr. Josep Trueta a causa de complicacions cròniques derivades de la diabetis tipus 1 que es diagnostica sobretot a gent jove. A més, es calcula que el 48% de la població de 18 a 74 anys té excés de pes. La Unitat d’Obesitat del Trueta atén uns 180 casos nous d’obesitat mòrbida cada any i realitza unes 40 intervencions de cirurgia bariàtrica. 

 

Si vols conèixer tots els actes programats per La Marató, clica aquí

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització