Notícies

 

Cosir per plantar cara a la crisi

Dues alumnes participant en el taller de costura celebrat a Llagostera. Fotògrafa: Mònica Sala

10/12/2015

Cosir per plantar cara a la crisi

Un taller ensenya a allargar la vida útil de la roba.


Cosir un botó, canviar una cremallera, transformar una samarreta o posar una genollera són tasques de costura que moltes persones no saben fer i que en temps de crisi s’han convertit en imprescindibles. En els últims anys, aprendre a usar el fil i l’agulla s’ha consolidat com una de les fórmules més usades en l’economia domèstica per plantar cara a l’actual situació econòmica i allargar la vida útil de la roba. Càritas ho sap i per això organitza diversos tallers on ensenya a treure el màxim rendiment a la confecció. Una formació que s’adreça principalment a persones que assisteixen als serveis socials i que, a més, és una bona oportunitat per potenciar les capacitats personals dels alumnes per a afrontar l’actual situació econòmica.

El municipi de Llagostera acaba d’acollir un d’aquests cursos de costura que s’emmarquen dins el programa “Salut i Crisi” de Dipsalut que dóna suport a totes aquelles iniciatives del territori que donen una resposta coordinada a l’impacte de la crisi econòmica en la salut de les persones.

Actualitzar l’armari

El curs de confecció ha demostrat als alumnes de Llagostera que renovar l’armari pot sortir gratis amb una mica d’imaginació. Els assistents més avançats fins i tot han aconseguit transformar uns pantalons que no feien servir en una original bossa de mà o aprofitar una tela vella per fer-se un vestit gràcies als diversos trucs que s’han donat en aquest taller i que els han permès dominar la tela, cosir punts iguals o aprendre a usar un patró. A més, el taller els ha ensenyat a fer brodats per decorar els draps de cuina o els davantals.

Els tallers de costura com el que s’ha celebrat a Llagostera van molt més enllà d’aprendre a cosir o millorar la tècnica per sargir uns pantalons. Aquests tallers d’apoderament potencien les capacitats personals i professionals dels assistents i alhora es converteixen en un espai de convivència que facilita l’ajuda mútua entre els participants.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització