Notícies

 

Un ciutadà recupera un home amb un desfibril·lador fix instal·lat per Dipsalut a la Cellera de Ter

Imatge del DEA ubicat a l'exterior del pavelló de la Cellera de Ter

09/12/2015

Un ciutadà recupera un home amb un desfibril·lador fix instal·lat per Dipsalut a la Cellera de Ter

Un ciutadà aconsegueix recuperar un home de 44 anys que havia patit una aturada cardíaca mentre jugava a futbol gràcies als seus coneixements en primers auxilis i a un desfibril·lador automàtic instal·lat per Dipsalut a l’exterior del pavelló municipal de la Cellera de Ter.

 

La ràpida intervenció d’un ciutadà va permetre recuperar un home de 44 anys que havia patit una aturada cardíaca mentre jugava a futbol amb el seu fill a la Cellera de Ter dissabte passat, 5 de desembre. Seguint els protocols d’actuació, el ciutadà va realitzar a la víctima els primers auxilis mentre altres testimonis anaven a buscar el desfibril·lador extern automàtic més pròxim que es trobava a l’exterior del pavelló municipal de la Cellera de Ter. Un cop va arribar el DEA al lloc dels fets, se li va aplicar al pacient que va aconseguir ser recuperat. Més tard, l’home va ser traslladat a l’Hospital Trueta de Girona.


El programa

El programa “Girona, territori cardioprotegit” compta actualment amb 738 desfibril·ladors d’ús públic arreu de les comarques gironines (501 de “fixos”, 198 en els vehicles dels cossos d’emergència i 39 que l’Organisme cedeix de manera temporal a entitats i ajuntaments). 
Fins al moment, aquests aparells i la ràpida intervenció dels cossos de primera resposta i dels ciutadans ja ha permès recuperar 26 persones que havien patit un problema cardíac.

Dipsalut, a més, acaba de crear l’aplicació per a mòbils i tauletes “DEACAT”, que permet localitzar el desfibril·lador més proper i indica com arribar-hi. A més, facilita la trucada a Emergències i dóna instruccions per atendre la persona que ha patit l’aturada cardíaca i per utilitzar idòniament el desfibril·lador. L’aplicació es pot descarregar gratuïtament des de les plataformes AppStore i GooglePlay. Pots obtenir més informació de l'aplicació DEACAT clicant aquí.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització