Notícies

 

Dipsalut se suma al comunicat conjunt del Dia mundial de la Sida “Accelerant per posar la sida a zero”

“Accelerant per posar la sida a zero" és el lema del comunicat conjunt del Dia mundial de la Sida

01/12/2015

Dipsalut se suma al comunicat conjunt del Dia mundial de la Sida “Accelerant per posar la sida a zero”

Des de fa 28 anys, cada 1 de desembre persones de tot el món uneixen esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional

 

El món es tornarà a tenyir avui de vermell en solidaritat amb la lluita contra la sida. El llaç vermell simbolitza els esforços per fomentar la conscienciació en relació amb el VIH/sida i mostrar solidaritat internacional.

Un any més, l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut ha elaborat un comunicat per fomentar la conscienciació de la societat i implicar-la en la lluita contra el VIH. Enguany, el Comunicat del Dia Mundial de la Sida compta amb l’adhesió de 140 entitats, entre les quals la Diputació de Girona, que adquireixen un compromís laboral i professional per fomentar i mantenir el respecte i la no discriminació de les persones que viuen amb el VIH/sida.

 

Aquest any, sota el lema “Accelerant per posar la sida a zero”, es vol fer especial èmfasi en assolir l’objectiu 90-90-90; augmentar al 90% la proporció de persones amb VIH diagnosticades, incrementar al 90% el nombre de persones en tractament i que, d’aquestes, el 90% tingui càrrega viral indetectable.

 

Aquesta jornada és una bona oportunitat per recordar la importància del treball col·lectiu en la lluita contra la infecció pel VIH i la necessitat de prémer l’accelerador per posar la sida a zero.

La Generalitat recorda que a Catalunya seguim fent passos cap a l’objectiu de disminuir els nous casos d’infecció pel VIH a través de la conscienciació de la població, reforçant els missatges sobre la importància de la prevenció, promovent la detecció precoç per tal que les persones amb VIH ho sàpiguen al més aviat possible i poder disminuir el retard diagnòstic, millorar així el pronòstic de la persona infectada i evitar noves infeccions. Es pretén afavorir el bon compliment terapèutic i impulsar noves estratègies de recerca i innovació, tot garantint les llibertats i els drets de les persones.

En aquest sentit, s’està treballant d’una banda en la millora de plans estratègics que inclouen iniciatives per al monitoratge, l’avaluació i la recerca; la prevenció del VIH i d’altres infeccions de transmissió sexual; l’atenció a les persones i l’entorn comunitari, i en les quals participen entitats governamentals, no governamentals i món local. D’altra banda, s’ha millorat el marc legal per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i inter¬sexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que ens ajudarà a construir un entorn lliure d’estigma i discriminació.

Si vols llegir el Comunicat del Dia Mundial de la Sida només has de clicar aquí

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització