Notícies

 

27/10/2015

Caminades amb valor afegit

Una desena de persones assisteixen al primer curs de marxa nòrdica organitzat per Dipsalut


Un curs de marxa nòrdica organitzat per Dipsalut ensenya als dinamitzadors de les Xarxes d’Itineraris Saludables a incorporar aquest esport nascut a Finlàndia a les seves sessions per donar un “plus” a les caminades. Les dinamitzacions a les Xarxes creen nous espais de socialització per als usuaris i incorporen la promoció de les habilitats per a la vida.

 

 Què és la marxa nòrdica? Quins beneficis aporta caminar seguint aquesta tècnica? Com podem adaptar aquest esport a la Xarxa d’Itineraris Saludables que transcorren tant per dins el nucli urbà com pels seus entorns? Aquestes són algunes de les preguntes que han pogut realitzar els alumnes del primer curs de marxa nòrdica per a dinamitzadors de les Xarxes d’Itineraris Saludables que ha organitzat Dipsalut. Durant dues sessions, una desena d’alumnes s’han endinsat en l’univers de la marxa nòrdica. Un esport nascut a Finlàndia -que consisteix a marxar amb bastons- ideat com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons. 

 

Els curs de marxa nòrdica de Dipsalut ha ajudat als participants a comprendre el patró de la marxa amb i sense bastons, a conèixer els beneficis i aplicacions pràctiques de caminar amb i sense bastons i a saber adaptar la tècnica segons el terreny. Els alumnes també han après exercicis per treballar la força, la resistència, la mobilitat articular i la coordinació durant la caminada.

 

La marxa nòrdica es converteix així en un nou instrument perquè els dinamitzadors de les Xarxes d’Itineraris Saludables aportin valor afegit a les caminades. Unes sessions que van més enllà de l’esport i que també incorporen la promoció de les habilitats per a la vida com ara l’empatia, la cooperació i el treball en equip.

 

Els Itineraris Saludables són recorreguts que transcorren tant per dins del nucli urbà com pels afores. Estan senyalitzats per facilitar l’acció de caminar. La demarcació de Girona disposa de 105 Xarxes d’Itineraris Saludables.

 

El curs de marxa nòrdica és una de les principals novetats del programa de formació del segon semestre de Dipsalut. 

 

Imatges del primer curs de marxa nòrdica organitzat per Dipsalut

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització