Notícies

 

24/09/2015

“Sentir-se deu” amb les dinamitzacions

Les dinamitzacions que ofereix Dipsalut als Parcs Urbans de Salut s’han convertit en una cita obligatòria per a molts gironins. Unes sessions que, després del parèntesi estival, han tornat a les comarques gironines. La pàgina web www.itinerarisiparcsdesalut.cat ofereix informació sobre les sessions que s’organitzen a la demarcació.


Les dinamitzacions que ofereix Dipsalut als Parcs Urbans de Salut s’han convertit en una cita obligatòria per a molts gironins. És el cas de l’Emília. Cada setmana acudeix a una de les sessions que se celebra a Santa Cristina d’Aro. Aquí aprèn a usar de forma correcta els aparells que integren aquest equipament. Durant una hora, l’Emília i la resta d’usuaris que participen en les dinamitzacions d’aquest municipi segueixen les instruccions d’un professional. La sessió d’exercici físic els ajuda a treballar de manera homogènia i segura totes les parts del seu cos i, alhora, a impulsar les habilitats per a la vida com l’empatia o la gestió de l’estrès.

Santa Cristina d’Aro no és un cas aïllat. Molts municipis gironins compten amb un Parc Urbà de Salut cedit per Dipsalut on, periòdicament, es realitzen dinamitzacions. Unes sessions que, després del parèntesi estival, han tornat a les comarques gironines. La pàgina web http://www.itinerarisiparcsdesalut.cat ofereix informació sobre les sessions que s’organitzen a la demarcació.

Les dinamitzacions, que inclouen estiraments i altres exercicis, són molt més que una classe d’esport. S’han convertit en espais de socialització on es treballen les habilitats per a la vida. Prova d’això són les rialles que acompanyen les sessions. “Gràcies a les dinamitzacions, ens ho passem bé i aprenem a usar correctament els aparells que integren el Parc”, explica una usuària mentre agafa agilitat gràcies a l’exercici de l’onada. Amb molta cura, intenta fer passar una anella per una barra ondulada procurant no tocar l’aparell. Al seu costat, un altre usuari mou els seus malucs en el plat inestable per reduir amb aquest exercici el risc de caigudes. El camí d’obstacles, l’el·líptica o el rem són altres dels aparells que formen part dels Parcs de Salut. “Sentir-se deu” és un dels reptes d’aquestes sessions. Precisament aquest és l’eslògan que il·lustra la samarreta que vesteixen molts dels usuaris de les dinamitzacions als Parcs Urbans de Salut.

Dipsalut vol promoure i facilitar l’hàbit de realitzar activitat física moderada i així reduir el sedentarisme de la població. Per això ha cedit 181 Parcs Urbans de Salut als ajuntaments de la demarcació de Girona. Paral·lelament també ha impulsat la creació de 105 Xarxes d’Itineraris Saludables. Es tracta de recorreguts que transcorren tant per dins del nucli urbà com pels afores. Dipsalut ofereix dinamitzacions tant als Parcs Urbans de Salut com a les Xarxes d’Itineraris Saludables.

 

Imatges d'una dinamització a Santa Cristina d'Aro

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització