Notícies

 

14/09/2015

Les Vies Braves tripliquen el nombre d’usuaris

Les Vies Braves s’han consolidat com una de les propostes turístiques destacades a la Costa Brava. Més de 1.200 persones ja han assistit a alguna de les activitats organitzades aquest estiu al que popularment es coneix com els “camins de ronda del mar”. Això significa que la xifra d’usuaris de les Vies Braves s’ha triplicat respecte al mateix període de l’any passat.

 

Les Vies Braves s’han consolidat com una de les propostes turístiques destacades a la Costa Brava. Més de 1.200 persones ja han assistit a alguna de les activitats organitzades aquest estiu al que popularment es coneix com els “camins de ronda del mar”. Això significa que la xifra d’usuaris de les Vies Braves s’ha triplicat respecte al mateix període de l’any passat. Una de les últimes activitats programades per aquesta temporada tindrà lloc aquest dissabte 19 de setembre a Cadaqués.

 

Les dinamitzacions són una de les propostes destacades de les Vies Braves. Fins al 31 d’agost, 740 persones ja havien assistit a alguna d’aquestes sessions on es fomenta la pràctica de l’esport i es remarca el patrimoni natural de la costa. En aquestes sessions s’hi transmeten les pautes de seguretat que cal tenir en compte per fer servir aquests carrils marítims paral·lels als camins de ronda, s’hi perfecciona la tècnica de natació de crol i es realitza gimnàstica a l’aigua. Garantir la seguretat dels usuaris de les Vies Braves és una prioritat. Per això Dipsalut col·labora econòmicament en aquestes dinamitzacions.

 

Una de les novetats destacades d’aquesta temporada, la segona des que es va iniciar aquesta iniciativa el 2014, ha estat la creació de grups de Whatsapp per a cadascuna de les Vies Braves. Aquesta iniciativa ha permès crear un total de dotze comunitats on participen prop de 250 persones. A través d’aquesta aplicació de missatgeria mòbil s’organitzen quedades per a nedar.

 

Aquest estiu també s’han programat tres reptes “Non Stop” a la Costa Brava. El primer desafiament va consistir a recórrer nedant sis quilòmetres d’itineraris marins, mentre que els altres dos– programats el juliol i l’agost- van suposar nedar 10 i 14 quilòmetres respectivament.

 

En aquesta segona temporada de les Vies Braves també s’han celebrat dues festes amb activitats aquàtiques per apropar la gent al mar. Cadaqués i Pals van ser els municipis escollits per acollir aquestes propostes lúdiques.

 

Les Vies Braves són una xarxa pública d’itineraris marins i d’aigües obertes destinada a la pràctica d’activitats esportives, lúdiques i pedagògiques.

 

Imatge dels participants en una dinamització celebrada a Cadaqués


 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització