Notícies

 

Curs \

I Jornada de promoció de la salut als centres sanitaris

26/06/2014

Curs "Health Literacy: una eina per a millorar la salut"

Els propers 16, 17 i 18 de juliol se celebra el curs "Health Literacy: una eina per a millorar la salut", organitzat per la Càtedra de Promoció de la Salut de Dipsalut i la Universitat de Girona. La formació va dirigida a totes aquelles persones interessades en la promoció de la salut, tant si són de l’àmbit sanitari com si no hi pertanyen. Es durà a terme al Parc Científic i Tecnològic.

 

Els propers 16, 17 i 18 de juliol se celebra el curs Health Literacy: una eina per a millorar la salut, organitzat per la Càtedra de Promoció de la Salut de Dipsalut i la Universitat de Girona. La formació va dirigida a totes aquelles persones interessades en la promoció de la salut, tant si són de l’àmbit sanitari com si no hi pertanyen. Es durà a terme al Parc Científic i Tecnològic.

 

El curs estarà impartit per Robert A. Simmons (expert en salut pública i alfabetització en salut de la Universitat Thomas Jefferson de Philadelphia). S’hi analitzarà el concepte d’alfabetització per a la salut; es presentarà l’estat de la situació a Espanya; es farà una aproximació a metodologies per avaluar el nivell d’alfabetització per a la salut i s’hi facilitaran estratègies per planificar, implementar i avaluar programes que incloguin aquesta eina de promoció de la salut.


L’alfabetització en salut està definida com les habilitats cognitives i socials que determinen la motivació i la capacitat dels individus per accedir, comprendre i aplicar la informació en benefici de la seva salut. Està demostrat que les persones amb un alt nivell d’aquesta “alfabetització” gaudeixen, en general, de més bona salut. Treballar-la permet, doncs, que individus i col·lectivitats estiguin més preparats per procurar pel seu benestar.


Aquest curs forma part del programa Cursos d’Estiu de la Universitat de Girona. Per més informació i inscripcions, podeu dirigir-vos a: www.fundacioudg.org

 

Imatge: jornada de promoció de la salut als centres sanitaris.

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització