Notícies

 

El director científic del \

El director científic del "Girona, territori cardioprotegit", Ramon Bruga, ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina

09/03/2011

El director científic del "Girona, territori cardioprotegit", Ramon Brugada, ingressa a la Reial Acadèmia de Medicina

El director científic del programa "Girona, territori cardioprotegit", degà de la Facultat de Medicina de la UdG i cardiòleg de reconegut prestigi, Ramon Brugada, ha ingressat a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya com a membre numerari. Al llarg de la seva història, l'Acadèmia ha tingut més de 350 membres numeraris, pràcticament la totalitat de les grans personalitats de la medicina catalana.

 

El director científic del programa "Girona, territori cardioprotegit", degà de la Facultat de Medicina de la UdG i cardiòleg de reconegut prestigi, Ramon Brugada, ha ingressat a la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya com a membre numerari. En la cerimònia d'ingrés, que es va celebrar diumenge 6 de març, Brugada va pronunciar un discurs centrat en l'educació mèdica integral en el segle XXI.

 

La Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya és l'òrgan consultiu de les administracions sanitària i de justícia. Impulsa estudis sobre Història de la Medicina i debats sobre qüestions sanitàries d'actualitat. Al llarg de la seva història, l'Acadèmia ha tingut més de 350 membres numeraris, pràcticament la totalitat de les grans personalitats de la medicina catalana.

 

Ramon Brugada (Banyoles, 1966) és degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, cardiòleg del Josep Trueta i director del Centre de Genètica Cardiovascular. És internacionalment reconegut per la lluita contra la mort sobtada que porta a terme juntament amb els seus germans, també metges. El 1992 Ramon, Pere i Josep van descriure la "síndrome Brugada", una causa comú de mort sobtada. Ramon Brugada és també director científic del progama "Girona, territori cardioprotegit" de Dipsalut, que consisteix en implantar desfibril·ladors d'ús públic a tots els municipis de la demarcació de Girona per tal de reduir el temps de reacció en cas de mort sobtada. També dirigirà la recent creada Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la UdG, centrada en la detecció, prevenció i tractament de les malalties associades a la mort sobtada.

 

Dades de contacte

Parc de Recerca i Innovació de la UdG

Edifici Jaume Casademont

C/ Pic de Peguera, 15

La Creueta - 17003 - Girona

Tel. 972 41 47 20 - Fax. 972 41 47 30

info@dipsalut.cat

Localització