Vés al contingut
26 maig 2017

26.450 persones han utilitzat els Centres de Distribució dAliments

Les dades s'han fet públiques, en roda de premsa, aquest 25 de maig.  Mostren una estabilització del nombre d'usuaris, després d’anys d’augments significatius. No obstant això, s’estabilitzen en percentatges d’atenció considerats elevats.

Pel que fa al perfil dels usuaris, el 70% són famílies amb menors al càrrec; de manera que més del 45% dels beneficiaris dels CDA són menors d'edat.

A l'entorn del 36% dels atesos són usuaris dels CDA des de fa més de tres anys. Un 36,3%, es va incorporar durant 2014 i 2015 i el 27% restant, ha arribat al projecte al llarg del 2016.

Els Centres de Distribució d'Aliments (CDA)  són un projecte de Càritas Diocesana de Girona en conveni amb la Fundació Banc dels Aliments de les comarques de Girona, Dipsalut, el departament de Treball de la Generalitat i l'Obra Social "la Caixa".

L'Organisme de Salut Pública assumeix a l'entorn d'un 17% del finançament dels CDA. A més, fa aportacions en espècie d’aliments necessaris per a garantir una alimentació equilibrada i que no acostumen a arribar en quantitat suficient als centres. Des de l’Organisme també es promouen accions per proporcionar recursos, eines, a les persones per ajudar-les a sortir de la situació en la què es troben. 

En la roda de premsa d'exposició de la Memòria 2016 dels CDA, el president de l'Organisme, Josep M. Corominas, ha destacat el fet que els Centres de Distribució d'Aliments serveixin per a molt més que per a proporcionar menjar i productes bàsics. Corominas ha recordat que "es fa una acompanyament a les persones i a les famílies i se'ls ajuda a aconseguir feina".

Aquest 2016, els CDA han permès inserir laboralment 15 persones, que realitzen tasques de mosso de magatzem, exposició de producte i atenció de les persones participants. Aquestes persones contractades adquireixen habilitats que els faciliten la inserció posterior al mercat laboral ordinari.

A més, s'ha ofert 34 tallers formatius a 396 famílies, que han après noves habilitats laborals i personals, economia domèstica, alimentació saludable, costura i estalvi i manteniment de la llar.

El president de Dipsalut ha subratllat també la importància de la col·laboració entre les institucions i organitzacions implicades per fer possible la iniciativa, així com del voluntariat i les donacions privades.