Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes han inaugurat els Parcs Urbans de Salut del municipi
Aquest dijous 17 de març, Dipsalut i l’Ajuntament de Blanes han inaugurat els Parcs Urbans de Salut del municipi. L’acte s’ha celebrat al Parc de la Plaça Josep Vieta i Burcet. Blanes compta amb dos Parcs més, ubicats al Parc de la Mina Cristal·lina i a la Plaça Miquel Martí i Pol. Es posen en funcionament divendres 18 de març amb dues sessions dirigides d’exercici en grup.
L’acte d’inauguració dels Parcs ha comptat amb el Regidor de Serveis Municipals, Celestino Lillo, el regidor d’Esports, Xavier Oms, i el president de Dipsalut, Josep Marigó. Lillo ha destacat la voluntat de l’ajuntament de facilitar equipaments per fer activitat física. Oms ha assegurat que els Parcs Urbans de Salut “són uns equipaments dels quals se’n pot treure molt profit ja que estan ben a prop de les cases, en punts estratègics de la població”. Marigó ha remarcat que “utilitzant-los periòdicament s’aconsegueix més agilitat i resulta molt més fàcil fer activitats tant quotidianes com agafar un objecte del prestatge de dalt o fer la neteja de la casa...”. Després dels parlaments s’ha dut a terme una sessió dirigida d’exercici en grup en la qual han participat una trentena de persones.
Els Parcs Urbans de Salut són un conjunt d’aparells per fer exercici físic que permeten desenvolupar capacitats físiques determinades com la flexibilitat, la força, l’equilibri o la resistència. El parc garanteix un treball homogeni de tot el cos i la idoneïtat de cadascun dels exercicis. Aquests equipaments s’instal·len a l’aire lliure, en punts estratègics de municipis grans i petits.
Dipsalut cedeix un total de 181 Parcs Urbans de Salut a 105 municipis de la demarcació de Girona. Cada població podia sol·licitar entre un i quatre Parcs Urbans de Salut en funció del nombre d’habitants i dels nuclis separats de població.
Amb la cessió d’aquests equipaments, Dipsalut busca combatre un dels principals problemes de les societats desenvolupades: l’obesitat i les afeccions que se’n deriven. La intenció és fer que l’activitat i l’exercici físic siguin del tot accessibles per a tothom, independentment de l’edat, de la condició socioeconòmica (un dels principals determinants de l’estat de salut), del municipi on es resideix o de les limitacions d’horaris.
Imatge: una dinamitzadora dels Parcs ensenya a una de les assistents a la sessió d’exercici en grup com cal utilitzar un dels aparells. Font: Joaquim Robert.